Tag archives for конкурс - Page 3

image-24828

СНИМАЈТЕ ФИЛМОВИ СО МОБИЛЕН И УЧЕСТВУВАЈТЕ НА „МОБИЛ ФЕСТИВАЛ“

Меѓународниот фестивал за филмови снимени со мобилен телефон „Мобил Фестивал“ објавува отворен повик за пријавување филмови за седмото издание, кое ќе се одржи од 15-ти до 26 ноември во Скопје. Можат да се пријават сите филмови снимени со мобилен телефон не подолги од 10 минути, а истите претходно да не биле пријавени на фестивалот. Во конкуренција ...
Continue Reading »
image-24676

Поетски конкурс – „Кокински Мугри“

ЗГ Друштво на Писатели Куманово објавува Поетски Конкурс Конкурсот трае од 07.07.2016 до 24.07.2016. Секој учесник има право да учествува со една необјавена поетска творба не подолга од 35 стиха. Творбите заедно со вашето име, e-адреса и телефонски број да се пратат на: [email protected] ЗГ Друштво на Пистаели Куманово ќе додели три награди: Прво, второ и трето место за поезија. Програма Прва Вечер: Поетско ...
Continue Reading »
image-24429

Поетски конкурс за третото издание на МПФ „Литературни Искри“ – Гостивар

Националната установа Центар за култура „АСНОМ“ во Гостивар го објави конкурсот за учество на третиот Меѓународен поетски фестивал „Литературни искри“. Право да конкурираат имаат сите поети од Македонија и од Балканските земји без разлика на возраста.   Творците конкурираат со по една до сега необјавена песна, не подолга од 32 реда, на слободна тема, напишана на мајчин ...
Continue Reading »
image-18177

Објавен ПОЕТСКИ КОНКУРС на манифестацијата „100. 000 поети за промена“ за 2013 година

Mанифестацијата „100. 000 поети за промена“, во соработка со здружението „Контекст – Струмица“ распиша поетски конкурс за овогодинешното издание на Фестивалот. Поезијата со које ќе може да конкурираат автори од сите генерации треба да биде социјално ангажирана и да разработува теми кои се поврзани со промените, глобално, но и локално. Секој автор може да учествува со ...
Continue Reading »
image-17890

Отворен КОНКУРС за постер на манифестацијата „100. 000 поети за промена“ за 2013 година

Mанифестацијата „100. 000 поети за промена“, во соработка со здружението „Контекст - Струмица“ распиша конкурс за дизајнерско решение на постери/ плакати кои ќе бидат дел од групна изложба во рамки на фестивалот. Ивана Стојковска Дизанерските решенија може да се испраќаат на facebook профилот на оваа манифестација најдоцна до 23 септември 2013 година, по што ќе бидат ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better