Петок , Јули 21 2017
Колумни
You are here: Home / Tag Archives: контекст

Tag Archives: контекст

Перформанси на Рајан Галер (USA) и Ребека Ларкин (UK) во Македонија

rajan galer rebeka larkin

  Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст – Струмица“ ќе биде домаќин на неколку перформативни сценски настапи на Рајан Галер (USA) и Ребека Ларкин (UK) во Македонија – Скопје, Струмица и Гевгелија.   Планираните поетско-сценски перформанси се закажани да се реализираат на:   10 мај 2017 година (среда) во 20:00 часот во Магор Book Coffee ... Read More »

Десетти „Роднокрајни поетски средби“ во Струмица

10 rodnokrajni poetski sredbi

На 31 јули 2016 година (недела),  во 20:00 часот, во новоотворениот клуб „Industrial“ (во близина на ОУ „Сандо Масев“), здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“ ги организира јубилејните десетти по ред „Роднокрајни поетски средби“. Станува збор за поетска манифестација која веќе редовно се одржува на различни локации во Струмица и струмичко и истата ... Read More »

Промоција на Тихомир Јанчовски во Струмица

олд

Денес, 27 септември, 2013 година, во просториите на Дом на АРМ во Струмица ќе се одржи промоцијата на збирката поезија „Староста може, а и не мора да се дочека“ од Тихомир Јанчовски. Ова е уште една од промоциите организирани од страна на здружението за развој на култура и заштита на културното наследство „Контекст – Струмица“ кое има за цел да ... Read More »

Поетско читање: Птици и зборови селици

poster

Здружението Контекст – Струмица за прв пат со своја активност во Радовиш. Ова поетско читање со наслов: Птици и зборови селици е заедничка идеја на учесниците на првото поетско читање организирано во март. Повелете во 20:00 часот во просториите на градската библиотека „Браќа Миладиновци“ во Радовиш, во петок, 17 мај 2013 година да одбележиме уште едно славење на зборовите, тие ... Read More »

Амориум – Интерактивно литературно читање во чест на жената

2

  Здружението за развој на културата и заштита на културното наследство Контекст – Струмица синоќа ја организираше поетска средба АМОРИУМ, Време: Љубовни спроводници како трета активност од областа на книжевноста со која го одбележа Меѓународниот ден на жената кој секоја година во целиот свет  се слави на 8-ми март. Во убавата атмосфера на Кафе бар “Inside” (Стара стоковна), петнаесетина учесници, ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better