Tag archives for крај

image-26697

Безвучна нота – Наталија Наумовска

Зборуваме преку ноти што свират непозната мелодија, досега ненапишана, од човечки глас неиспеана од уво нечуена. Безвучната нота спие на клавишите од пијаното и чека да биде обоена, во звучно руво облечена од прсти создадена. Свиреж од безгласни емоции заспан на старата клупа, кај што се чекаше невидливото кај што се надеваше на идното, а остана само нема музика. Татнеж од зборови грмеше речени – недоречени кои што печеа и сушеа грло, грутки ...
Continue Reading »
image-25927

Заминувањето на големиот Ветер во нови авантури (16)

Преостанатите два дена беа исполнети со многу активности, запознавање на градинарот и Детето, и прошетките на сите тројца беше совршена прилика Ветерот и Детето да ги поминат заедно преостанатите часови пред разделбата, а градинарот да се зближи со него за да им биде попријатно во првите денови додека се навикнуваат на заедничкото живеење. Од нивното ...
Continue Reading »
image-18256

Љубовен исповед (расказ)

Одговорно тврдам дека тоа што беше меѓу нас беше уникатно, непознавам нешто слично како тоа, чувството на исполнетост, на љубов, на задоволство ме правеше да бидам најсреќното суштество во овој голем несреќен свет. Те сакав, те сакав толку многу што дури болеше, и без да ми кажеш знам дека и ти ме сакашев толку многу. Беше единствената ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better