Tag archives for куфер

image-26878

Дождови – Наталија Наумовска

Твојот мал куфер и мојот скриен свет, не се познаваат доволно, за голем свет нема место во претесен куфер. Не се прамените од свила створени за да бидат недопрени, не се световите преголеми за да не бидат споени. Дождовите ги мијат улиците, илјадници куфери се во потрага по својот дом чиниш се бездомници, талкачи, кои како номади го врват животот, а ти уште го чекаш дождот за да ти ги ...
Continue Reading »
image-26179

Што (о)стана од тебе?

Стануваш патник. Ги собираш сеќавањата во една кутија која ја носиш насекаде со себе. Ги собираш и спомените во еден огромен куфер кој го чуваш сигурно заклучен и само во посебни моменти се случува да го отклучиш кога осаменоста ќе те стигне или кога еуфоријата е толку голема па се присетуваш на убавите моменти. Стануваш селекционер. Внимателно ги одбираш луѓето кои ќе бидат дел од твојот живот, а со исто ...
Continue Reading »
image-24974

Кожата во која живеам

Седејќи покрај својот пријател додека чекаа да им ги донесат пијачките онака сосема неочекувано, Винсент му рече на Семјуел: „Да не си ми во кожа“. Семјуел: Што се случува? Винсент: Да не си ми во кожа. Семјуел: Добро Винсенте, те разбрав дека ти е лошо, но морам да знам што те измачува толку за да знам како да ти ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better