Tag archives for КУЧЕ

image-27301

Дедото што ги мери улиците (расказ)

Погледнав низ прозор. Времето е потопло и сонцето се надвиснало во облаците како да сака да ни каже – смејте се и радувајте ми се. Како да  е виновно и за зголеменото расположение и хармонијата која се чувствува во воздухот. Само што завршив со бришење на прашината повторно погледнав низ прозор. Видов болна глетка, борба ...
Continue Reading »
image-25058

Продавачот на костени и неговото куче

Секојдневно мораше да пешачи добри 7км за да стигне до градот на местото каде ги продаваше своите печени костени. Мораше да се разбуди уште во 5 часот за да тргне кон градот затоа што требаше да помине добар час и половина во чекорење. Токму пред 7 часот тој си ја местеше својата опрема и веќе ...
Continue Reading »
image-12946

МАЧОР, КУЧЕ И ЈАГНЕ – РУСКА НАРОДНА ПРИКАЗНА

  Си живееле некогаш заедно мачор, куче и јагне. Една вечер не им се спиело и започнале муабет – што е најубаво, најслатко и највкусно на светот. - Најубаво е млекото! – започнал мачорот. – Ама и глувците не се лоши. И нив ги ценам. - Не е вистина! – малку налутено рекло кучето. – Најубава е мрсната ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better