Tag archives for лето

image-26120

Совети за полесно заспивање во жешките летни ноќи

  Летните температури станаа навистина високи и веќе сме влезени во портокаловата фаза. Поради жештините многу луѓе се жалат дека не можат лесно да заспијат и дека се измачуваат додека да им дојде сонот. Во статијата http://zenica.mk/2017/07/05/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE/, пишувавме како да се преживее летото глобално, a во овој текст акцентот е ставен за „победување“ на инсомнијата предизвикана од жешкото ...
Continue Reading »
image-18088

Како да ја надминете пост-летната депресија?

Затечени сме  од малку постудени денови, па несомнено наглата промена има влијание врз нашето секојдневно функционирање. Календарски летните денови веќе се ретчат , а есента чека влез на голема врата. После убавите сончеви денови, лето, плажа, одмори, некако тешко е да се навикнеме и да влеземе во колосек со нашите вообичаени обврски.     Временските промени знаат да ...
Continue Reading »
image-17881

Ќе се вратам…

“Ќе се вратам,  и вети и ја погледна сакајќи да го помести времето или нанапред или наназад, но што подалеку од мачната сегашност....” Ништо не е вечно, а колку пати сме посакале да биде?    Беше тоа еден летен ден, вообичаено топол, полн со радост и уживање. Но за кого , како. За нив двајца беше ...
Continue Reading »
image-16863

Затоа што е лето…

Затоа што е лето...уживајте Искористете го сонцето и топлината која ви ја нуди. Насладете се со сладолед, уживајте во неговиот вкус. Летото ни дава многу овошје, освежете се! Зарем има нешто попозитивно од голо детско разиграно газе на плажа... Затоа што летото е полно со летни авантури... Затоа што животот е убав, затоа што моментите се наповторливи, испијте ја секоја капка ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better