Италијанскиот режисер Адријано Валерио на прес-конференција денеска го претстави својот филм првенец „Банат“, кој синоќа доживеа македонска премиера во рамките на фестивалот „Браќа Манаки“. Филмот е копродукција помеѓу повеќе земји, меѓу кои е и Македонија. Беше прикажан во програмата „Нов европски филм“, поддржана од Европската Унија. Светската премиера му се случи на фестивалот во Венеција, ...
Continue Reading »