Tag archives for мисли

image-26473

Скрши ја илузијата

Создадена од слики, мисли и сцени очекувања и надежи милиони треба да се скрши како стаклена чаша празна од штотуку испиено црвено вино. Затвара очи и уши од усни немо зборува, лажни невистини и вистински лаги, таа проклета крадaчка на реалноста. Создадена од песни, спомени и ноти во вид на безгласна музика што пара уши до болка таа, безобразна нестварна мелодија. Грабливка на стварноста некогаш толку посакувана, кога е ...
Continue Reading »
image-21824

Бисерести мисли, Фејсбук статуси и афоризми

Има ли (и зошто не) побесценет момент од оној кога примеќаш 152-годишна баба како се расправа со продавачката за да ја дефокусира со цел да краде чоко-банани?   Светот е Рај кога сите глави ти изгледаат како бебешки.   14 дена без ниту една лоша мисла. Единствена. А потоа се вратив дома...   Мојата желба од Дедо Мраз за годинава е ...
Continue Reading »
image-21619

12 мисли и цитати за љубовта од Вилијам Шекспир

Вилијам Шекспир (26.04.1564 – 23.04.1616) бил поет и писател на драми, кој се смета за најважниот англиски писател и водечки светски драматург. Тој често е нарекуван „народен поет“ и „Бардот од Авон“. Неговите дела, како и колаборати, содржат 38 драми, 154 сонети, две долги наративни поеми и неколку други поеми. Неговите драми се преведени на сите ...
Continue Reading »
image-19809

Надминете ги негативните верувања за себеси во 3 чекори

Негативните верувања за себеси (автосаботажа) се еден од најголемите предизвици со кои нашата самодоверба се соочува на дневно ниво и претставуваат самоограничувачки верувања кои не одделуваат од постигнување на посакуваните животни успеси. Во видеово се изложено 3 ефективни чекори за долгорочно надминување на сите типови негативни верувања за себеси. Верзија на англиски:
Continue Reading »
image-19629

Зборови

  Несовршеностите раѓаат совршеност. Црните денови знаат да обледат. Темнината скоро секогаш го пронаоѓа крајот. А на крајот од тунелот секогаш има светлост. Злобните живеат славно, завршуваат бедно. Добрите живеат тивко, никогаш не завршуваат. Искреноста  знае да боле. А болката понекогаш не свестува. Свестувањето е бавно, но сигурно. Сигурноста е голема работа. А за големите работи треба време... Лицемерностa е секогаш грда. Лагата  секогаш е кратка, освен ако е ...
Continue Reading »
1 2 4
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better