Tag archives for МКЦ

image-27290

УСАИД одбележува 25 години во Македонија

Во Младинскиот културен центар денеска УСАИД одржа конференција за млади лидери на тема „Патот на Македонија од развој до самоодржливост”. Учесниците имаа можност да ги слушнат говорите на едни од најуспешните млади македонски таленти, кои ја пренесуваа нивната лична приказна и успех како и панел дискусија за тоа „Што е потребно за да се биде ...
Continue Reading »
image-26630

Во МКЦ од 12 до 18 октомври ќе се одржува Скупи Фестивал

Скупи Фестивал, со мото За здрав дух, ќе се одржи од 12-18.10.2017, во Младинскиот културен центар во Скопје. Отвoрањето на фестивалот ќе биде во четврток (12.10.) во 19:30 часот, во Сули Ан, Старата Чаршија. Упатство за употреба: 7 дена по една до две претстави. Контраиндикации: Предизвикува зголемена продуховеност и вљубеност во театарската уметност. Се издава без рецепта и без лекарска консултација. Одлично делува ...
Continue Reading »
image-24410

Промоција на „Продавачот и ветар и магла и други приказни“ од Стефан Марковски

За збирката на Марковски, Р. Кошка ќе напише: „Со дискретен хумор внимателно избалансиран со придушена меланхолија, авторот од навидум реални настани од секојдневието, преку оригинална наративна техника незабележливо преминува кон сложено метафорично заокружување на расказот“. За „Продавачот на ветар и магла и други приказни“ Марковски е добитник на наградата „Македонска книжевна авангарда“ на Издавачката куќа „Феникс“ ...
Continue Reading »
image-23441

Поетски перформанс „ПЕСНИЛО 2015“

Претстојнава сабота (17 јануари) во 20 часот, на роденденот на Младинскиот Културен Центар (МКЦ), во истоимениов објект по четврти пат ќе се одржи поетскиот перформанс „Песнило“. Ќе настапуваат: Васил Божикалиев Игор Трпчески Драгица Јорданоска Владимир Котески Снежана Стојчевска Андреј Ал-Асади Ивана Стојковска Цветанка Колева Васко Маглешев Љупка Антеска Мартин Богатиноски Слаџана Шимрак Ева Петрушевска Дончо Мишовски Николина Василевска Даниел Карески Ана Стојаноска Митко Гогов Кристијан Јорданов Перо Сарџоски Александар Станојков Слаџана Шимрак Стефан Марковски Модератор на настанот ќе биде ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better