Tag archives for мудрост

image-26721

Промоција на „Колекционер 4“ од Драган Таневски

Во MKC Club & Restaurant во Вторник на 24 Октомври со почеток во 7 часот ќе се одржи промоцијата на Колекционер 4 од авторот Драган Таневски. Ова е четврто продолжение од Колекционер кој е наречен „прирачник за среќа“. Настанот е многу едноставно опишан во две реченици: Четвртото продолжение од прирачникот за среќа. Племенски собир. Авторот упати отворена покана до сите ...
Continue Reading »
image-23954

Брат, не си ни ти од челик

Брат, не си ни ти од челик   Ги знаеш оние луѓе што се стално насмеани? Си напраил ли некад муабет со таква особа? Ќе те слуша со саати. Сите твои маки и проблеми ќе ти ги слушне. И ќе ти се насмевне. Ќе те пипне за рака. Ќе те разбере. Од очи им излегува утеха и ...
Continue Reading »
image-23814

Нескршлив дух – поучна приказна

Господин Вилијам Г. беше човек кој во својот живот преживеа секакви искуства, што му создаде непобедлива волја и го направи човек на чија верба и надеж секој можеше да подзавиди. Еден ден дозна дека жена му боледува од рак на дојка, веќе влезен во напредна фаза. Докторот му рече дека најверојатно ќе мора да се помири со ...
Continue Reading »
image-23694

20 мудри изреки на Платон кои ќе ви го подобрат разбирањето на светот

За љубовта 1. Љубовта е името на страста и посегот по целина. 2. Љубовта се раѓа во секој човек; таа ги спојува половините на нашата оригинална природа; таа се обидува да направи едно од две и да ја излечи раната на човечката природа. 3. Љубовта се однесува на нешто, а тоа не е нешто што таа е или ...
Continue Reading »
image-18860

Животните лекции се исцедени од минатите мудрости

Би се обложила кога од секој би добила и вистинит одговор,колку од нас за пример и поука ги земаат работите кои сме ги оставиле назад. Или имаме памет само тогаш кога нешто ќе тргне низ брдо? Дали се сеќавате на приказните кои вашите дедовци и баби ги раскажувале пред да заспиете?  Дали се сеќавате на ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better