Петок , Јули 21 2017
Колумни
You are here: Home / Tag Archives: музеј

Tag Archives: музеј

Собранието не е градски музеј!

sobranie-na-makedonija-44316

Самиот наслов кажува што ме поттикна да седнам и да ја пишувам оваа колумна. Секој нормален и совесен граѓанин на оваа наша напатена мала земја нема да остане имун на овие случувања или новосоздадена состојба. Дали е сигурно  новосоздадена? Секако дека не. Не можеме да се правиме глуви и слепи на сите изминати настани не само последниве неколку месеци туку ... Read More »

Мултимедијална промоција на „Стрмоглаво кон височините” од Марта Маркоска

Kontext-11A

На 8 април 2013 година, понеделник во 19:30 часот во куќата на Арсови или позната уште како „старата турска пошта“ во Струмица, здружението за развој на култура и заштита на културното наследство организира промоција на книгата поезија на Марта Маркоска, насловена „Стрмоглаво кон височините“. „ Не постојат обични читатели. Секој читател е посебен и специфичен. Секој има свои очекувања, своја ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better