Tag archives for насмевка

image-27206

На друга планета

Имаше таа свои светови, свое засолниште и бегство од светот, имаше таа свои стравови и доволно храброст за да ги надмине. Го имаше него, своја поддршка и извор на среќа, го имаше него и ништо друго не  беше важно. Имаше таа скршена насмевка, но сјај во очите, имаше таа скршени кријла, но сепак умееше да лета. Го имаше него, за кого претставуваше цел свет, го имаше него на кому му ...
Continue Reading »
image-26354

Најубава си кога се смееш

„Многу убава насмевка имаш“, еднаш ѝ  рече. „А, јас убава ли сум ти?“, му рече. „И кога се мрштиш подеднакво си убава“, ѝ одговори. Секогаш знаеше да ѝ измами насмевка, можеби затоа што ја обожаваше кога се смее. И сега се насмевна и кај него предизвика восхит што ја насмевнал чиниш освоил трофеј на лига на ...
Continue Reading »
image-24977

Момчето со бисерна насмевка

Момчето кое никогаш не можеше да биде видено без насмевка го нарекуваа „бисер“. Сите го обожаваа и уживаа да бидат во негово присуство без да забележат што крие неговата бисерна насмевка. Не дозволуваше да го „прочитаат“, мразејќи да објаснува што не е во ред реши тажното лице никому да не го покажува, зошто се увери дека ...
Continue Reading »
image-16850

Безвредната насмевка

Мојот газда беше намуртен човек, со остар поглед, секогаш сериозен и строг по карактер. Никогаш не искажуваше емоции, а насмевката беше непознатост за неговото лице. Јас секогаш бев насмеана, работев со луѓе, секого го дочекував и испраќав со топла насмевка. Со колегите често правев шеги на мојата сметка. Од сите ќе успеев да извлечам искрена насмевка, ...
Continue Reading »
image-15013

Убави цитати за насмевката

Смеењето прави да се чувствуваме подобро, но со насмевката им пренесуваме добро и на другите околу нас. За денес ви направивме селекција на најубавите мисли за моќта на насмевките, кои се надеваме дека ќе ве инспирираат почесто да ги носите на себе. „Денес, подарете му насмевка на некој непознат. Тоа може да биде единствената светлина што ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better