Сабота , Јуни 24 2017
Колумни
You are here: Home / Tag Archives: недостиг

Tag Archives: недостиг

Кога недостигаат оние кои ги нема (13)

wind-e1492787269479

После појадокот Ветерот сакаше да одмори накратко, а Детето немаше идеја што би можело да прави, зошто не беше навикнато да има толку добар и топол појадок ова време најчесто беше на улица и чекаше некој да му фрли некој денар. Кога виде дека Ветерот задремал на удобната фотелја, седна на креветот од спротивната страна, си ги истегна нозете и ... Read More »

Нели?

large (1)

Како позната болка што се зарива во градите, те чувствувам. Несреќните патат,а грешните љубат. Патешествие од стотици “Збогум”,послани со трње од “Прости ми”. Одглумени воздишки и припиени стравови. Еднаш за навека,оди си. Оди кога мене душа не ми дава да те напуштам. -Што ќе правиш без мене? Подобро прашано: -Што правам со тебе? Недостигот е емоција на отсутна телесност. Гревот ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better