Tag archives for одговор

image-26372

Разговор помеѓу човекот и стравот

Човекот: „Навистина, може ли да ми објасниш зошто си ме спречувал да направам многу работи?“ Стравот: „Јас ништо не сум спречувал, ти самиот си се спречувал“. Човекот: „Да не беше ти, немаше Вила да не знае дека ја посакувам долго време иако е во долга врска, немаше да ме спречуваш да ѝ го плеснам тоа во лице ...
Continue Reading »
image-25821

Алелуја

Твојот молк е мој пораз, И кога се губиш во нејзе Што ти преостанува? Имаш нем одговор: Навидум ништо, а сепак сѐ! А, таа без музика ти пее, Ти се обидуваш да ја слушнеш, Ама попусто. Во молкот го имаш Одговорот. Одблесок светлина стигнува во собата, Дошло утрото А, ти буден го пречекуваш. Ја мразиш будната ноќ, А, таква некогаш ти е најпотребна. Тишината која те прегрнува кога си сам. Алелуја.
Continue Reading »
image-25586

Ехото на ноќта

Нема ноќ, со гласни одговори што трештат силно и разоруваат мир, со тешки одлуки и скриени таги нема ноќ која ги открива сите лаги. Ништо повистинито не е, од душа која уморна е, со нем плач се бори и сама од себе кога ќе се измори. Нема ноќ ,со гласни одговори што в темнина со мисла се дружи, со темен молк и зборови празни нема ноќ, ...
Continue Reading »
image-25483

Само едно прашање добива вистински одговор (5)

Денешната мисија му се состоеше од набљудување на луѓето и нивните реакции кога ќе им се обрати за да ги праша како да стигне до одредена дестинација. Не беше сигурен што би можел да очекува, но се надеваше дека нема да се повтори истото искуство кога прашуваше за точно време. Покрај него поминуваа две млади момчиња кои ...
Continue Reading »
image-25157

„Средба помеѓу минатото и иднината“

Во средина помеѓу овие две времиња, Сегашноста можеше само внимателно да ги слуша и мудро да донесува заклучоци затоа што знаеше дека таа е последица од Минатото, но и причина за настаните што ќе следат во Иднината. Минатото: Зошто си секогаш непредвидлива и многумина се плашат од тебе? Иднината: А, зошто ти си толку љубопитно, кога само им предизвикуваш ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better