Tag archives for одмор

image-27212

Ресет кој им е потребен на сите

Го знаете она чувство кога ви е доста и од луѓе, бука, гужви и галама? Мене ми е доста познато и прилично е интересна самата помисла дека на секој човек барем еднаш во животот му се случило баш тоа, да му дојде преку глава од сè и да посака да живее некаде кај што ќе ...
Continue Reading »
image-25919

10 причини зошто во лето треба да се читаат книги

Поголемиот дел од нас едвај чекаат температурите да се подигнат, но не за да одат на базен туку за да имаат време да читаат под сенка. Љубителите на читањето не ги интересира кое годишно време е за да си се сместат удобно и да нурнат во страниците. Впрочем, тие си имаат ритуали на читање во ...
Continue Reading »
image-19920

Како да се подобри концентрацијата?

Видео со 4 главни совети за подобрување на концентрацијата: 1. Изолирање на умот од неважни информации 2. Одредување лимит во однос на количеството информации 3. Вежбање на фокусот кон одредена мисла, чувство или перцепција 4. Длабоко (абдоменално) дишење Видеото има и втор дел: Бонус: Погрижете се да му допуштите на организмот поголем одмор од обично, обидете се да го преспиете периодот меѓу ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better