Сабота , Јуни 24 2017
Колумни
You are here: Home / Tag Archives: патување

Tag Archives: патување

Добрите дела се паметат вечно (12)

wind-e1492787269479

После вкусната вечера со полни стомаци двајцата потонаа во длабок сон. Детето првпат спиеше во толку мека и топла постела, со покрив над глава и заштитен од секаква опасност која можеше да му се закани…Никогаш не спиел ниту послатко, ниту подолго. Ова му беше полнење на батериите до максимум и надополнување на сите половично проспиени зимски ноќи кога се виткаше ... Read More »

Историско патување и претворање од ветер во човек (11)

wind-e1492787269479

Дали ќе посака никогаш да не се врати таму од каде што дојде? И дали ќе постои нешто што би можело да го задржи тука засекогаш? Дали ќе може да ги прекрши сите правила и да остане во човечка форма засекогаш? Дали ќе вреди тоа на таа возраст? Беше речиси на околу шеесетина човечки години, и доволно стар за да ... Read More »

Чудесен сон

train

Сонуваше како патува некаде далеку во некоја непозната и далечна дестинација. Возот одеше во непознат правец, а пред неа имаше огледало на кое не можеше да си го види лицето, ниту нејзиниот одраз. Во рацете имаше една црвена ружа, а до неа стоеше огромен празен кафеав куфер. До неа немаше никој, беше потполно сама. Се прашуваше каде ќе пристигне, каде ... Read More »

Топол американски поздрав до новите генерации (колумна)

10556425_849876661690486_3066598361348980096_n

Дваесет и петти септеври, Јужна Каролина, САД. Впрочем, мигот додека го пишувам ова е се уште дваесет и четврти, со оглед на шестчасовната временска разлика меѓу источното американско крајбрежје и Македонија. Јужна Каролина е местото во кое ги минав последните 4 месеци или околу 120 дена. Среден (во секаква смисла на тој збор), разноличен, не најбогат за американски стандард, туристички Рај за просечниот Американец ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better