Tag archives for планина

image-27212

Ресет кој им е потребен на сите

Го знаете она чувство кога ви е доста и од луѓе, бука, гужви и галама? Мене ми е доста познато и прилично е интересна самата помисла дека на секој човек барем еднаш во животот му се случило баш тоа, да му дојде преку глава од сè и да посака да живее некаде кај што ќе ...
Continue Reading »
image-25919

10 причини зошто во лето треба да се читаат книги

Поголемиот дел од нас едвај чекаат температурите да се подигнат, но не за да одат на базен туку за да имаат време да читаат под сенка. Љубителите на читањето не ги интересира кое годишно време е за да си се сместат удобно и да нурнат во страниците. Впрочем, тие си имаат ритуали на читање во ...
Continue Reading »
image-23827

7 животни мудрости од Сонувачот од планината

Светиот старец на американските Индијанци наречен е Сонувач од планината Орајо, а ова се само некои од неговите легендарни мисли: 1. Мене не ми е важно како заработуваш за живот. Јас сакам да знам за што копнееш и дали се осмелуваш да сонуваш за тоа да ги исполниш желбите на своето срце. 2. Мене не ми ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better