Tag archives for победа

image-26425

Текот на реката

Шаренило во црно-бел свет. Сивило во обоен живот. Солза од радост и насмевка низ болка, две моќни оружја. Живот тече како река, ќе се удавиш ако не научиш да пливаш. Река тече како живот, не можеш да ја запреш, а сепак умира. Умрени се и оние што се живи, а умрените се поживи од нив. Судбина најупотребуван изговор за помирување, како можеш да не бидеш помирен ...
Continue Reading »
image-26074

По(беда)раз

Во чемерот на ноќта утрото ја носи вистината и лекува и солза пресушува. Во далгите на денот ти го носиш спокојот со чисто срце со смирен поглед. Скриен од светот, а од себе не, скриен од зло но, не имун на него. Скриен од светот во голема крошна, засолнат, но, не и безбеден. Ти си секаде и никаде, ти си во себе и со себе. Ти си сеприсутен и кога си отсутен ти си овде и таму и ...
Continue Reading »
image-17712

Победете го ракот во 3 чекори

    Почитувани,            За малигните тумори често се користи и зборот рак, бидејќи нивното ширење потсетува на движењето на ракот. Клетките на малигните тумори се движат низ организмот, и тогаш кога ќе стигнат до својата цел, тие почнуваат да растат. Малигните тумори, меѓу другото, растат многу побрзо отколку бенигните. Затоа ракот со право се нарекува ,,чума на ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better