Tag archives for поетеса

image-25481

Катерина Гогова – Вечна

Вечна   Ако си заминат сите слики позади зениците, кој ќе ги зачува спомените? Каде ќе отидат бродовите кои ги знаат тајните на бреговите? Уште една сосем обична есен плаче по сонцето. Ќе успеат ли поетите да ја испеат тагата која тече по каналите? Еј убавино, во камен си издлабена, ниту еднаш не побара од вечноста да те слави. Таа молкум коленичи пред твојот ...
Continue Reading »
image-23473

Интервју со Наташа Алексовска

Најпрвин открите ни нешто од вашата биографија за читателите за zenica.mk? Се викам Наташа Алексовска. Родена сум на 14.10.1978 год.во Куманово каде имам завршено О.У. Браќа Миладиновци и С.О.У. Перо Наков. Иако не работам никаде, моја најголема желба е да најдам работа, и не се предавам, ќе ја барам додека сум жива, бидејќи сум сигурна и верувам во ...
Continue Reading »
image-23447

Интервју со Гордана Павловиќ

За почеток за македонските читатели Ве молам да ни се преставите. Која е Гордана Павловиќ? Гордана Павловиќ е пред сѐ сопруга, мајка на две прекрасни деца, а потоа писател. Јас сум личност која сака луѓе, добри луѓе, ја сакам хуманоста, несебичноста. Што се однесува до другите работи, Гордана Павловиќ е родена на 16.05.1971 година ...
Continue Reading »
image-22813

Сонетна приказна

Сака да ги облече најубавите фустани, цветни, сончеви, со пеперутки по рабови, од утрото ги крои своите проѕирни сништа, свилени марами за нејзините голи раскоши. Нема евтини нешта на оваа скапоцена жена, тие стануваат скапоцености на нејзиното тело. Жено сонетна! Подари ни сонетна приказна, твои скапоцености кои низ вековите ќе траат. Ѕвецкаат твоите белегзии од ситни каменчиња, морските брегови ги чуваат само за ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better