Во издание на „Современост“ од Скопје, деновиве од печат излезе дебитантската поетска книга „Актите се кастрирани“ на Катерина Гогова. Збирката вклучува 48 песни поделени на 4 циклуси и воведна песна за кои Стефан Марковски во својот осврт пишува: „Во манир на талкач кој се обидува да го пронајде заборавот откако го допрел себепознанието, поетесата оддава впечаток дека ...
Continue Reading »