Tag archives for поука

image-26372

Разговор помеѓу човекот и стравот

Човекот: „Навистина, може ли да ми објасниш зошто си ме спречувал да направам многу работи?“ Стравот: „Јас ништо не сум спречувал, ти самиот си се спречувал“. Човекот: „Да не беше ти, немаше Вила да не знае дека ја посакувам долго време иако е во долга врска, немаше да ме спречуваш да ѝ го плеснам тоа во лице ...
Continue Reading »
image-23702

Ручек со Бог – поучна приказна

Едно момче тргнало да го бара Бог. Во случај да огладне патем, си го наполнил ранецот со кутија колачиња и овошен сок. Одејќи така стигнал до еден парк каде седел постар човек. Му се причинило на момчето дека човекот е гладен, па му понудило од своите колачиња. Старецот прифатил насмевнувајќи се. Потоа момчето му понудило и ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better