Tag archives for прашање

image-26372

Разговор помеѓу човекот и стравот

Човекот: „Навистина, може ли да ми објасниш зошто си ме спречувал да направам многу работи?“ Стравот: „Јас ништо не сум спречувал, ти самиот си се спречувал“. Човекот: „Да не беше ти, немаше Вила да не знае дека ја посакувам долго време иако е во долга врска, немаше да ме спречуваш да ѝ го плеснам тоа во лице ...
Continue Reading »
image-25483

Само едно прашање добива вистински одговор (5)

Денешната мисија му се состоеше од набљудување на луѓето и нивните реакции кога ќе им се обрати за да ги праша како да стигне до одредена дестинација. Не беше сигурен што би можел да очекува, но се надеваше дека нема да се повтори истото искуство кога прашуваше за точно време. Покрај него поминуваа две млади момчиња кои ...
Continue Reading »
image-25389

Средба со градинарот (2)

Не доаѓаше ниту од Нептун, ниту од Сатурн. Доаѓаше од досега непозната планета за човештвото. Реши да ја посети Земјата и да се запознае со нејзините жители. Не знаеше што го очекува на тоа за него непознато место, и беше страшно љубопитен за конечно да се запознае со некого. Налета на еден градинар. Си помисли дека ...
Continue Reading »
image-25157

„Средба помеѓу минатото и иднината“

Во средина помеѓу овие две времиња, Сегашноста можеше само внимателно да ги слуша и мудро да донесува заклучоци затоа што знаеше дека таа е последица од Минатото, но и причина за настаните што ќе следат во Иднината. Минатото: Зошто си секогаш непредвидлива и многумина се плашат од тебе? Иднината: А, зошто ти си толку љубопитно, кога само им предизвикуваш ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better