Друштвото на писателите на Македонија на редовното Изборно собрание, закажано за во сабота, ќе добие ново раководство... Кандидатки за нов претседател на ДПМ се Соња Стојменска Елзесер и Оливера Доцевска, кои според Статутот на ДПМ, со програми ги најавија своите кандидатури. Соња Стојменска Елзесер е родена во 1963 година. Таа е есеист, критичар и книжевен научник. Доктор по филолошки ...
Continue Reading »