Tag archives for психологија

image-24188

Психе – нова емисија посветена на психологијата на Радио МОФ!

Сакате да дознете нешто повеќе за себе си и за луѓето околу вас? Ве интересира психологија и редовно читате статии на интернет барајќи одговор на разни психолошки прашања? Секој втор вторник во 12:00 часот на Радио МОФ, Вики и Анита, студентки на психологија, заедно со нивните интересни гости, дискутираат и даваат одговори на голем број интересни ...
Continue Reading »
image-20278

За секој ден и секој човек

Сфаќај сериозно се' освен себе си и остани позитивен. Имај верба и во добро и во лошо. Утрото е најважен дел од денот.  Тоа е делот кога треба да го испланираш денот  без ништо да оставиш на случајноста.А ако истата се случи, претвори ја во убаво. Целта на животот не е потрага по истата, туку желба ...
Continue Reading »
image-15252

Како да излеземе од депресијата ?

Што е Депресијата ? Состојба на безнадежност, длабока разочараност, како да нема иднина пред вас, длабока тага, очекувањата ви беа поинакви за тоа што требаше да се случи. Децата никогаш не се во депресија, цела иднина е пред нив, имаат цврста надеж, дека во иднина ќе успеат, се ќе се среди. Всушност ние цел свој живот го ...
Continue Reading »
image-15209

Како религиите им ги перат мозоците на луѓето

Овде ќе се задржам на верувачките религии, кои успеваат да создадат верски фанатици преку нивната филозофија. Психологијата на верувачките религии е да ве убедат дека ако не верувате во нивниот Бог, вие ќе страдате на земниот, а на горниот свет ќе бидете осудени на вечни маки во пеколот. Само преку нивниот Бог можете да дојдете до ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better