Tag archives for ракописи

image-26858

Конкурс за најдобар дебитантски прозен ракопис „Новите!“ за 2017

Издавачката куќа ТЕМПЛУМ по дванаесетти пат го распишува конкурсот „Новите!“, за најдобар прозен дебитантски ракопис на македонски јазик. Ракописите кои се испраќаат по електронска пошта треба да бидат напишани на кирилица во македонска кодна поддршка, со фонт 12, проред 1,5 во А4 формат. Наградата изнесува 1000 евра (бруто) и објавување на книгата во едицијата „Катапулт“. Спонзор на наградата е Комерцијална банка. Целта на ...
Continue Reading »
image-24972

Конкурс за зборникот „Ракописи 40“ за писатели до 30-годишна возраст

Материјалите испратете ги на [email protected] или Дом на млади, „Света Сава“ 10, 26 000 Панчево, Србија со назнака „Ракописи 40“. Не е задолжително испраќање на двете адреси, туку по избор или на електронската или на обичната пошта Сите млади лица од земјите на поранешна Југославија може да се пријават на конкурсот „Ракописи 40“ за Зборник на ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better