Tag archives for расказ

image-26645

Откривање на причините за настаните (23)

Во домот му поминуваа последните денови од патувањето и неговите авантури кои можеби и не изгледаат премногу возбудливи. Таков беше планот на научниците, последните денови да ги помине на затворено во комуникација со што е можно поголем број на луѓе. Размени мислења речиси со сите, ја доби и една од последните насоки, Насока бр. 5 на која ...
Continue Reading »
image-26571

Последните денови од патувањето (22)

Сега откако престојуваше речиси една недела во домот за стари лица се навикна на таквиот живот иако првично му се чинеше како невозможна мисија да живее затворен во четири ѕида. Се запозна со баба Зона, со дедо Зоре, со уште една баба Цветанка, па со еден дедо чие име не можеше никако да го запомни, па ...
Continue Reading »
image-26364

Мистериозното исчезнување и појавување (18)

Што се случи? Како е ова можно? Ова не беше никаде спомнувано во ниту едно правило, а не го вежбал додека се подготвуваше за живот на Земјата, или грешеше, не беше сигурен воопшто. Прво си помисли дека е некоја грешка, или пак тие со кои соработуваше намерно не му спомнаа за тоа како дел од ...
Continue Reading »
image-26354

Најубава си кога се смееш

„Многу убава насмевка имаш“, еднаш ѝ  рече. „А, јас убава ли сум ти?“, му рече. „И кога се мрштиш подеднакво си убава“, ѝ одговори. Секогаш знаеше да ѝ измами насмевка, можеби затоа што ја обожаваше кога се смее. И сега се насмевна и кај него предизвика восхит што ја насмевнал чиниш освоил трофеј на лига на ...
Continue Reading »
image-26311

Писмо до НЕА

Драга ТИ Знам дека сега можеби си ме заборавила или твоите чувства кон мене се избледени, но цврсто верувам дека се сеќаваш на она момче од тоа лето кое ти го смени животот. Се одлучив да ти пишам после подолг период, па иако можеби сега му припаѓаш на некој друг и носиш веренички прстен сметам дека ...
Continue Reading »
1 2 15
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better