Tag archives for рецитал

image-26155

Дете заспано крај Езеро – Блаже Конески (рецитал)

Прочитајте и чуете го рециталот кој денес е објавен на youtube каналот. Секој четврток објавуваме нови видео-рецитали. „Дете заспано крај Езеро“ е денешниот избор од единствениот Блаже Конески. Пријатно читање/слушање! https://youtu.be/6WK-Fk4FcoA
Continue Reading »
image-26065

Морска – Наталија Наумовска

https://youtu.be/x4MLc2YYY18 Носена од ветрови создадена од бранови, во школка скриена од бел бисер поубава, од сонце потопла, од камен појака, од ѕвезда посјајна. Крие спомени  како дете палавштина носи насмев од тага извајан, во очи зрак ѝ блеснува, во коса море ѝ мириса, во прамени од сол кадрици пуштила. Како нежна мелодија со глас душа милува, со поглед срце бранува, со насмев тага истерува. Како небо далечна насекаде е околу тебе, очи штом затвориш ја ...
Continue Reading »
image-25856

Ѕвездата само во ѕвезда ќе ја најдеш – Радован Павловски (видео рецитал)

На видеото може да се чуе рециталот кој е денес објавен (за да ги следите и идните рецитали следете го youtube каналот) https://youtu.be/HhD1HxYtkAw Излезена од бисерот на школка Морска ѕвезда осветлува пловидба. Станав тело на својата мисла. Пат меѓу ѕвезди првпат Исправен во времето ќе останам. И ако ме побараат полегнатите Во сонот лек да најдат Тогаш некое ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better