Сабота , Јуни 24 2017
Колумни
You are here: Home / Tag Archives: родители

Tag Archives: родители

Добрите дела се паметат вечно (12)

wind-e1492787269479

После вкусната вечера со полни стомаци двајцата потонаа во длабок сон. Детето првпат спиеше во толку мека и топла постела, со покрив над глава и заштитен од секаква опасност која можеше да му се закани…Никогаш не спиел ниту послатко, ниту подолго. Ова му беше полнење на батериите до максимум и надополнување на сите половично проспиени зимски ноќи кога се виткаше ... Read More »

Зборови кои секое дете треба да му ги каже на своите родители!

index

Родители… колку тоа моќно звучи. Луѓе кои те родители и створиле, оние кои би го дале животот за тебе само да си среќен , да не страдаш. И не , немој да мислите дека ние децата не го знаеме тоа и не го почитуваме, но некогаш мора да ги стивнеме емоциите , да го подзаборавиме тоа,за да можеме да продолжиме ... Read More »

Деца со посебни потреби-ангели со човечки срца

angel18

Кога би постоел, еден поинаков вид на огледала, кој освен физичноста може да ја отслика и духовноста, тогаш светот би бил многу поубава; себичноста ќе исчезне, гордоста ќе се намали. Живеeме во едно современо свет на нови пошироки видици, но за некои работи сме слепи со здрави очи. Зборувам за дечињата со посебни потреби, оние дечиња кои јас ги нарекувам ... Read More »

Благодарам, те молам, извини, зборови кои прват чуда затоа научете ги вашите деца да ги употребуваат

тттттттттт

Секојдневниот турболентен ритам на живот, придонесе родителите не секогаш да имат време да се фокусират на бонтонот кај децата. Многу е важно да ги научите вашите деца на некои вредни манири од мали нозе за да им станат позитивни навикии, вашите најмили да пораснат во добар и успешен човек. Некако, како да изостанува и се поретко се употребуваат зборовите, те ... Read More »

Улогата на родителите што добиле близнаци и нивниот меѓусебен однос

1

Во споредба со ,,традиционалните,, браќа и сестри, близнаците ја имаат предноста да бидат родени и израснати заедно, во вистинска смисла на зборот, и затоа се навикнати на присуството еден на друг, дури во односот со родителите. Разликата ја прават родителите, кои треба да најдат совршен баланс помеѓу двете деца. Секое од децата мора да ги има истите работи, било да ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better