Tag archives for светлина - Page 2

image-11445

Следење на туѓиот пат

  Немојте да го следите туѓиот пат, бидејќи тој е патот на една друга свесност, а вие сте создадени да бидете независно битие кое преку себе и во себе ги доживува своите духовни спознанија на својствен начин. Во суштина сите сме едно, но тоа е општ приказ за вистината на постоењето кое е распространета во бесконечно многу ...
Continue Reading »
image-11440

Мудроста отсекогаш била добро чувана

  Мудроста отсекогаш била добро чувана. Тоа не е тајна и мистерија, тоа е само начин на кој што божествената убавина е заштитена од оние кои се уште не се спремни да се соочат со вистината. Многумина мудреци доаѓале на оваа земја со цел да ја пробудат мудроста во срцата на жедните за вистината. Нивната појава никогаш не била ...
Continue Reading »
image-11075

Спушти го мечот на отпорот, одлучи каде припаѓаш

Оној кој држи меч, од меч ќе пострада – Исус Секој од нас има право да одлучи каде припаѓа. Изборот е неограничен и можеме да одбираме да бидеме тоа што ќе посакаме. Овој свет ни нуди неограничени можности да бидеме она што сакаме, а слободата да сме тоа што сме е наша и само нам ни припаѓа. ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better