Tag archives for свет

image-27206

На друга планета

Имаше таа свои светови, свое засолниште и бегство од светот, имаше таа свои стравови и доволно храброст за да ги надмине. Го имаше него, своја поддршка и извор на среќа, го имаше него и ништо друго не  беше важно. Имаше таа скршена насмевка, но сјај во очите, имаше таа скршени кријла, но сепак умееше да лета. Го имаше него, за кого претставуваше цел свет, го имаше него на кому му ...
Continue Reading »
image-26430

Пушти ја

Ако не се гледаш со нејзе после пет години од сега, пушти ја, некој умира за да ја дочека староста заедно со неа. Ако не те радува кога се смее, не ја заслужуваш, некој би се претворил во кловн само да ја гледа насмеана. Ако не можеш да ѝ поклониш време, пушти ја, некој би го сопрел времето само за ...
Continue Reading »
image-25620

Кој ги урива твоите мостови?

Намерно потонуваш во свој свет. Не должиш никакво објаснување никому. Имаш право на автентичност. Не е нивна работа твојот живот! Ниту нивните животи се твоја работа! Гледаш пред себе, а некој веќе се гледа до тебе. Важно е покрај кого се гледаш ти. Остануваш доследна. На себеси. Најважно не си сама. Секогаш ќе има некој покрај ...
Continue Reading »
image-25377

Два спротивни света од кои едниот е полн со зло, а другиот е во нас

Кога за последен пат огромна желба ти беше да царува мирот и сите зли работи да престанат? Многу често си го посакуваш тоа, нели? Па како да не си го посакаш кога секојдневно се соочуваме со некоја природна и неприродна катастрофа од огромни размери. Овде не мислам на земјотреси, цунами и вулкани и слично, во ...
Continue Reading »
image-17967

Астрален свет

АСТРАЛНА ВИЗИЈА Не треба да се мисли дека астралната визија одеднаш се појавува кај некого со својата целосна сила. Во поголем дел од случаите таа бавно, постепено се развива. Многу луѓе  ја  имаат во мал степен и не успеваат да ја развијат поради недостаток на соодветни инструкции. Многу луѓе имаат само моментални блесоци на астралното, но во ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better