Петок , Мај 26 2017
Колумни
You are here: Home / Tag Archives: собрание

Tag Archives: собрание

Собранието не е градски музеј!

sobranie-na-makedonija-44316

Самиот наслов кажува што ме поттикна да седнам и да ја пишувам оваа колумна. Секој нормален и совесен граѓанин на оваа наша напатена мала земја нема да остане имун на овие случувања или новосоздадена состојба. Дали е сигурно  новосоздадена? Секако дека не. Не можеме да се правиме глуви и слепи на сите изминати настани не само последниве неколку месеци туку ... Read More »

Земја полна светци

sfrj2911

  пишува: Симче Младеновска   Македонците како ултра побожен и религиозен народ, верен на својата историја и традиција, како во време турско, така и вчера, на 24-ти декември 2012 година ја потврдија својата религиозност. -Кој нема сторено грев прв нека фрли!!! Рече Исус – и стана молк. Моја грешка. Не беше Исус, туку беше раководството на централните комитети, не настана ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better