Tag archives for совети

image-26547

Како да бидете продуктивни во текот на денот?

Во денешно време со овој брз начин на живот и темпото со кое живееме, многу малку време имаме за да седниме и да размислуваме за подетално за некои работи. Се будите, ги извршувате обврските што треба да ги завршите во текот на денот, се гледате со пријателите или го поминувате денот читајќи книга, гледајќи филм ...
Continue Reading »
image-26420

Како да вежбате, а да не вежбате?

Доколку во текот на денот немате време за дополнителна физичка активност, тогаш овој текст е за вас. Ќе ви презентираме совети како да вежбате во текот на денот, а всушност да не вежбате. Односно, како да го активирате телото со некои работи кои сигурно ги извршувате во текот на денот. Пешачете до работа/факултет/школо (или друга дестинација)  Пред да ...
Continue Reading »
image-26120

Совети за полесно заспивање во жешките летни ноќи

  Летните температури станаа навистина високи и веќе сме влезени во портокаловата фаза. Поради жештините многу луѓе се жалат дека не можат лесно да заспијат и дека се измачуваат додека да им дојде сонот. Во статијата http://zenica.mk/2017/07/05/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE/, пишувавме како да се преживее летото глобално, a во овој текст акцентот е ставен за „победување“ на инсомнијата предизвикана од жешкото ...
Continue Reading »
image-19325

Како да ја победиме сезонската настинка ?

  Во овој период од годината настинката често знае да се појави и да не мачи неколку дена. Настинката, уште позната како акутна кориза, е воспалување на горниот респираторен тракт. Настинката се појавува најчесто за разлика од останатите болести, и затоа е таквиот назив. Вообичаените симптоми се течење на нос, кивање, покачување на телесна температура, главоболка, болки ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better