Книгата „На Скопје, со љубов! - Архитектонската мисла на Живко Поповски“ утревечер,  13.11, 2017, ќе биде промовирана во Музејот на Град Скопје. Книгата е приредена од Анета Христова - Поповска и Мери Батакоја, а во издание на Приватен принт Скопје. За книгата, а и за делото на Живко Поповски ќе зборуваат академик Влада Урошевиќ, проф. архитект Мартин ...
Continue Reading »