Петок , Јули 21 2017
Колумни
You are here: Home / Tag Archives: став

Tag Archives: став

Синдромот на денешницата

images

Време или невреме, во какво време живееме ние? Животот си тече, кога ќе погледнеш наназад многу работи се промениле, а многу останале исти. Додека во светот со години наназад на некои места се случувале подеми во речиси сите аспекти, кај нас развојот во сите сфери задоцнува и прашањето што се јавува тука е: зошто е тоа така? Одговорот е следниов: ... Read More »

Собранието не е градски музеј!

sobranie-na-makedonija-44316

Самиот наслов кажува што ме поттикна да седнам и да ја пишувам оваа колумна. Секој нормален и совесен граѓанин на оваа наша напатена мала земја нема да остане имун на овие случувања или новосоздадена состојба. Дали е сигурно  новосоздадена? Секако дека не. Не можеме да се правиме глуви и слепи на сите изминати настани не само последниве неколку месеци туку ... Read More »

Кралот доаѓа

toni1

Ех, како е предвидливо тоа, што внукот на вечниот престолонаследник Чарлс, првородениот син на принцот Вилијам и војвотката Кејт, ќе се вика Џорџ. Баш исто како што Наум и Климе се типични имиња за Охрида града. Но, Англија е во прашање, пардон British Empire…Еееееј! Историја, традиција…империја која се протега дури до Фокландските острови. Затоа и треба да звучи британски, оти ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better