Tag archives for стихозбирка

image-26840

Промоција на поетската збирка „Еленот слуша виножито“ од Магдалена Чапаровска

Дебитантската стихозбирка „Еленот слуша виножито” од младата поетеса Магдалена Чапаровска во издание на Издавачкиот центар „Три“ ќе ја доживее својата промоција на 15 Ноември во Менада, во 20:00 часот. Промотор на збирката ќе биде писателот и поет Стефан Марковски. Рецензентката Виолета Танчева-Златева за оваа прва поетска пројава на Чапаровска потенцира: „Иако се работи за поезија која е ...
Continue Reading »
image-26829

Промоција на стихозбирката „Трнот е во надежта“ на Тања Кармзова-Костиглиола

Во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица вечерва ќе биде промовирана стихозбирката „Трнот е во надежта“ на Тања Кармзова-Костиглиола. Ова е трета книга на авторката, која во 2007 година ја објави првата збирка „Распетие на душата“. Минатата година беше објавена нејзината книга „Кутија со солзи“. За „Трнот е во надежта“, рецезентката проф.д-р Ана Витанова Рингачева, ќе ...
Continue Reading »
image-26752

Објавен конкурсот за наградата „Бели мугри“ за необјавена поетска збирка

Домот на култура „Кочо Рацин“ од Скопје го објави конкурсот за наградата „Бели мугри“. Ракописите под шифра треба да се достават на адресата „Димитрија Чуповски“ бр. 20А, поштенски фах 173, 1000 Скопје, а со назнака: За конкурс за поетска збирка, најдоцна до 17 ноември 2017 година.   На конкурсот може да учествуваа сите автори кои ги исполнуваат ...
Continue Reading »
image-24934

Промовирана „Сиво сјаат вселените“ од Марковски

На 22 декември во сутеренот на Домот на градежниците, во склоп на манифестацијата „Денови“ беше промовирана четвртата поетска книга на писателот и поет Стефан Марковски, добитничка на наградата „Бели мугри“ за 2016-та, традиционална награда на оваа установа за најдобра поетска книга на автор до 35-годишна возраст. Вовед во промоцијата која се оддржа на денот на раѓањето ...
Continue Reading »
image-24923

Промоција на „Сиво сјаат вселените“ од Стефан Марковски

На 22 декември (четврток) во 19 часот во реновираниот простор на сутеренот на Домот на градежниците ќе се оддржи промоцијата на четвртата поетска збирка на Стефан Марковски – Сиво сјаат вселените. Стихозбирката со која овој автор ја доби наградата „Бели мугри“ за 2016-та, признание кое го доделува ЈУ Дом на култура „Кочо Рацин“ од Скопје за ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better