Во промотивната сала на Саемот на книгата во Скопје, вчера беше промовирана поемата „Судбината на буквите “од Мирјана Стојановска, во издание на Здружението за наука и култура „Нова“ од Битола.  Книгата ја промовираше писателот Христо Петрески. Поемата содржи десет пеења-светлини и секоја ги носи буквите од името „Македонија“: М-прва светлина, А-втора светлина, К-трета свтлина итн.  Нешаблонизирано ...
Continue Reading »