Tag archives for тело

image-26686

Немој да се плашиш од љубовта

Паметиш кога беше плашлива и несигурна? Се сеќаваш ли колку збунето делуваше кога некој ќе ти се приближеше и ќе ти поклонеше неочекувано внимание и наклонетост, а ти како исплашено глувче кое го брка мачор се повлекуваше во твојата школка? И уште се скриваш во школка понекогаш... Но, не си повеќе исплашено глувче, збунето и ...
Continue Reading »
image-26400

Научниците тврдат – најздрава храна е онаа што ја бара телото

Замислете ја следнава ситуација: пристигнувате дома гладни после долг, напорен работен ден, го отворате фрижидерот и чувствувате дека ви се јаде торта. Со тешко срце се присилувате наместо нездрав, калоричен оброк, да земете здрав крекер со семки. Конечно можете да здивнете – научниците тврдат дека никој не може да одлучи што е здраво за вас, освен ...
Continue Reading »
image-26134

Зошто пливањето е одлично за секого?

Постојат два типа на луѓе: оние кои знаат да пливаат и оние кои не научиле. Доколку вие спаѓате во првиот тип, тогаш прочитајте ги следните причини зошто пливањето е одлична вежба/спорт за секој човек. Помага во губење на килограмите. Во еден час активно пливање можат да се согорат 500 калории. Се активира секој дел од телото ...
Continue Reading »
image-25013

Кои се ефектите на кофеинот?

Кофеинот го стимулира централниот нервен систем, го ублажува заморот, ја зголемува будноста и ја подобрува концентрацијата. Меѓутоа покрај позитивните дејства на кофеинот врз нашето тело, тој има и негативни ефекти кои може да предизвикаат проблеми доколку се претера со неговата консумација. Што претставува кофеинот? Тој е најчесто користена психоактивна супстанца во светот. Го има во разни видови на ...
Continue Reading »
image-22147

Телото е издувен вентил на психата

Телото е издувен вентил на психата,мост меѓу конфликтите и нивното разрешување,кое за жал и не е така безболно,зашто секое решение бара залог,а токму “најефтиниот” е болката. Сакајќи безбедно да ја избегнеме реалноста,прибегнуваме кон достапните алтернативи кои ни празнат џебови нам,а на медицинските магнати богато им ги отежнуваат и полнат. Тоа се антибиотици,анестетици,аналгетици,антидепресиви и ред други категории ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better