Во Центарот за култура „Антон Панов“ во Струмица вечерва ќе биде промовирана стихозбирката „Трнот е во надежта“ на Тања Кармзова-Костиглиола. Ова е трета книга на авторката, која во 2007 година ја објави првата збирка „Распетие на душата“. Минатата година беше објавена нејзината книга „Кутија со солзи“. За „Трнот е во надежта“, рецезентката проф.д-р Ана Витанова Рингачева, ќе ...
Continue Reading »