Петок , Јули 21 2017
Колумни
You are here: Home / Tag Archives: Устав

Tag Archives: Устав

Собранието не е градски музеј!

sobranie-na-makedonija-44316

Самиот наслов кажува што ме поттикна да седнам и да ја пишувам оваа колумна. Секој нормален и совесен граѓанин на оваа наша напатена мала земја нема да остане имун на овие случувања или новосоздадена состојба. Дали е сигурно  новосоздадена? Секако дека не. Не можеме да се правиме глуви и слепи на сите изминати настани не само последниве неколку месеци туку ... Read More »

Да се промени уставот за да не се измени физиономијата на традиционалниот брак

images

Како вистинско изненадување одекна одлуката за уставните измени, за кои доправа ќе се дебатира, решава, гласа… Една од осумте уставни измени е: дефинирање на бракот како заедница меѓу маж и жена. Додека во светот психолозите експлицитно докажуваат со истражувања дека помеѓу децата на геј родителите и децата на хетросексуалните родители нема значајни разлики во поглед на развојот, приспособноста и благосостојбата. ... Read More »

Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better