Tag archives for храброст

image-27206

На друга планета

Имаше таа свои светови, свое засолниште и бегство од светот, имаше таа свои стравови и доволно храброст за да ги надмине. Го имаше него, своја поддршка и извор на среќа, го имаше него и ништо друго не  беше важно. Имаше таа скршена насмевка, но сјај во очите, имаше таа скршени кријла, но сепак умееше да лета. Го имаше него, за кого претставуваше цел свет, го имаше него на кому му ...
Continue Reading »
image-26430

Пушти ја

Ако не се гледаш со нејзе после пет години од сега, пушти ја, некој умира за да ја дочека староста заедно со неа. Ако не те радува кога се смее, не ја заслужуваш, некој би се претворил во кловн само да ја гледа насмеана. Ако не можеш да ѝ поклониш време, пушти ја, некој би го сопрел времето само за ...
Continue Reading »
image-19881

Здравото его е нашиот најголем пријател

Егото не треба да биде „надминато“ или „отстрането“ затоа што е основа на човековата самодоверба и регулатор на протокот меѓу свесното и потсвесното. Наместо елиминација, на егото му е потребна реализација доколку навистина сакаме да бидеме на нашиот среќен пат.
Continue Reading »
image-13370

Животот е ризик – Поучна приказна

  Во плодната почва биле засадени две семиња едно до друго. Првото СЕМЕ рекло: - САКАМ ДА РАСТАМ! Сакам да ги пуштам корените длабоко во почвата под мене и да пуштам ливчиња преку земјината кора и надвор. Сакам да ги развијам нежните пупки како знаменца, за да го најавам доаѓањето на пролетта. Сакам да ја почувствувам топлината на ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better