Tag archives for Човек - Page 4

image-14618

Царството Божје е во Човекот

Царството Божје е во Човекот. Ова е вечната вистина за егзистенцијата на неверојатното и единствено суштество наречено „човек“. Царството Божје е во Човекот. Откако ќе го почувствуваш, ќе ја загубиш потребата да го објаснуваш. Царството Божје е во Тебе. Царството Божје е во Мене. Сомнежот дека Јас и Ти сме Едно може да потекнува единствено од заболување на духот ...
Continue Reading »
image-14459

Како да ги препознаете лажните вредности на еден човек?

Еве неколку карактеристики на човек со лажни вредности: 1. Секогаш вели: ,,Јас сум најдобриот, придружете ми се мене, останатите не вредат, мали се ,, . 2. Заслепен е од самобендисаност и самопофалби. 3. Во секоја прилика се труди максимално да Ви објасни колку тој вреди и дека тој е најдобриот. 4. Тоа го можам само јас. 5. Видете ме, тоа ...
Continue Reading »
image-12058

Создаден првиот бионички човек

  Со користење на вештачки органи човекот ќе може успешно да ги замени своите и да го продолжи својот живот без никакви проблеми, тврдат научниците. Ерата на биотички органи започна со создавањето на првата биотичка рака. Сепак науката еволуирала и успеала да го направи првиот бионички човек Рекс, кој се состои од серија на вештачки екстремитети и органи. Токму ...
Continue Reading »
image-11975

Човекот и модерните технологии во дваесет и првиот век

  Денес живееме во општество во пребрз ритам, работејки задлабочени во обврските 24/7 низ целиот тек на нашиот живот. Можеме да купуваме храна во сред ноќ – во часовите после полнок, да вршиме бизнис дејности деноноќно и од дома кога тоа ни одговара и редица други погодности. Но, дали ова е е во ред и е добро ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better