Tag archives for раскази

image-23850

Многумина кои не се јас

Стануваме во рани мугри и пред одразот во огледалото, решаваме која маска денес би ја носеле. Мора да пронајдеме златна средина и да ја зачуваме едноличноста пред опкружувањето, зашто експресиите на бес, тага и рамнодушност често нè етикетираат како дво-лични. Впрочем што е дволичноста? И дали таа е еднаква на лицемерието? Да ја објасниме попросто оваа ...
Continue Reading »
image-23082

И така навикнуваш…

'И така навикнуваш некој да биде дел од твојот живот,но не го оставаш да си оди. Сакаш пријателство дури и тогаш кога не е искрено. Бараш љубов,но често таа подмолно скриена се наоѓа во најтврдокорните непријатели,додека омразата парцијално и потајно како топлотен удар те шамара од најблиските. Не,не можеме да се помириме со судбината,но продолжуваме ...
Continue Reading »
image-22940

Нели?

Како позната болка што се зарива во градите, те чувствувам. Несреќните патат,а грешните љубат. Патешествие од стотици “Збогум”,послани со трње од “Прости ми”. Одглумени воздишки и припиени стравови. Еднаш за навека,оди си. Оди кога мене душа не ми дава да те напуштам. -Што ќе правиш без мене? Подобро прашано: -Што правам со тебе? Недостигот е емоција на отсутна телесност. Гревот да бидеш свој во присуство ...
Continue Reading »
image-22923

Лелек

“Ќе ти моделирам срце од олово, ѓуле, да го носиш околу вратот и секој пат кога тежина ќе те згрбави да помислиш на мене, оти јас сум тој што те посакува. Ќе ти наберам зрели капинки, oд дивите пространства недопрени само за да гледам како сокот сладеникаво ти се слева по усните. Ќе те егзибиционирам со душа, ко срамежлив воајер ќе ти љубам ножни прсти на сон, па ...
Continue Reading »
image-22556

Модерната приказна за принцот и слугата

Во земја каде транзицијата опустошила се,а Нато и ЕУ постојано мешаа прсти живееја два типа на луѓе-оние кои владеат и тие кои се потчинуваат. Златната средина веќе одамна беше етикетирана како ендемски вид. Така, под тоа среќно небо за некои,се роди принц чии родители беа вработени на висококотирани места. Под истиот ѕвезден свод се роди ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better