Tag archives for љубов

image-26686

Немој да се плашиш од љубовта

Паметиш кога беше плашлива и несигурна? Се сеќаваш ли колку збунето делуваше кога некој ќе ти се приближеше и ќе ти поклонеше неочекувано внимание и наклонетост, а ти како исплашено глувче кое го брка мачор се повлекуваше во твојата школка? И уште се скриваш во школка понекогаш... Но, не си повеќе исплашено глувче, збунето и ...
Continue Reading »
image-26430

Пушти ја

Ако не се гледаш со нејзе после пет години од сега, пушти ја, некој умира за да ја дочека староста заедно со неа. Ако не те радува кога се смее, не ја заслужуваш, некој би се претворил во кловн само да ја гледа насмеана. Ако не можеш да ѝ поклониш време, пушти ја, некој би го сопрел времето само за ...
Continue Reading »
image-26425

Текот на реката

Шаренило во црно-бел свет. Сивило во обоен живот. Солза од радост и насмевка низ болка, две моќни оружја. Живот тече како река, ќе се удавиш ако не научиш да пливаш. Река тече како живот, не можеш да ја запреш, а сепак умира. Умрени се и оние што се живи, а умрените се поживи од нив. Судбина најупотребуван изговор за помирување, како можеш да не бидеш помирен ...
Continue Reading »
image-25352

Градина со љубов?

Ружа црвена? Не фала, јас би боцките. Го гледам виното црвено како крвта што ми тече во вениве и си помислувам: „тебе не ти е важно кој ден е денес, впрочем за тебе секој ден е створен за љубов“. И секој ден е создаден за славење на најубавото нешто што те прави жив, што ти ...
Continue Reading »
image-25321

ВЕЧНОСТА НА ЉУБОВТА (поезија)

Дали сме направени сите исти а да бидеме вака различни? Само она што нè поврзува тоа е сè, тоа е минато, тоа е иднина, тоа е сегашност. Кога би имала што да простам, сигурно ќе простев. Понекогаш верувам понекогаш не верувам. И пролет пак ќе пристигне уште една повеќе, насликана на лицето од животот - ќе помине. Само таа далеку некаде свети и мами, оддалеку светлина мала трепери во ноќта ...
Continue Reading »
1 2 14
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better