Tag archives for Фејсбук

image-26884

„Лајковите“ на Фејсбук откриваат за нас многу повеќе одошто мислиме

Психологијата на „масовно убедување“ со онлајн кампањите, покажува дека конкретно тие ја зголемуваат продажбата на производот за дури 50 отсто. Во експеримент, кој опфатил 3,5 милиони луѓе, научниците го анализирале „лајкот“ на корисникот на Фејсбук, за да „влезат“ во неговата психолошка трага – било да се работи за интровертна или екстровертна личност. Истражувачите на тој начин покажаа ...
Continue Reading »
image-22719

Фејсбук соучесник на криминалците?

Колку имаме контрола на она што протекува на интернет? Соочени сме со десеттици социјални експерименти кои покажуваат колку многу можеш да дознаеш за човек гледајќи го само неговиот времеплов. Според споделуваната содржина можеш да знаеш дали личноста е тажна,депримирана,разочарана и повредена или пак периодот и е исполнет со ведрина и смеа. Oпсервирајќи го Инстаграм профилот ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better