Tag archives for македонија - Page 2

image-18477

Вистинскиот македонски херој

“Ама ти колку сакаш кошкај ја, корни ја, куби ја, таа пак не умира. Само малку да се допре до земјата и пак ќе се фати, ќе оживи, ќе потера. Ништо не ја ништи таа трева.” -Петре М.Андреевски- Пфф...Се насмеав иронично кога го прочитав насловот. Не толку за насловот колку за епитетот-херој.Па нели сите сме херои?Па нели ...
Continue Reading »
image-18363

5 работи кои ќе ја направат државата подобро место за живеење

Ќе мора да се признае дека, колку и да звучи неверојатно, државата во која опстојуваме полека оди напред. Е сега, државата е составена од активностите на луѓето што живеат внатре и од помошта на оние што имаат вишок слободно време на располагање и се грижат за туѓите проблеми - однадвор. Како можеме да го забрзаме ...
Continue Reading »
image-17322

Боливудски сон

Монсунските дождови и ветришта беснееа со недели Тоа утро после толку време Ме разбуди нешто друго... ме разбуди тишината Како некој што со години навикнал да спие крај водопад а тогаш наеднаш реката секнала Ја погледнав жената крај мене Спиеше спокојно Осмехот се уште и стоеше на лицето Задоволна што синоќа најпосле ги исплете двата ...
Continue Reading »
image-17061

Кралот доаѓа

Тони Кукавица Ех, како е предвидливо тоа, што внукот на вечниот престолонаследник Чарлс, првородениот син на принцот Вилијам и војвотката Кејт, ќе се вика Џорџ. Баш исто како што Наум и Климе се типични имиња за Охрида града. Но, Англија е во прашање, пардон British Empire...Еееееј! Историја, традиција...империја која се протега дури до Фокландските острови. ...
Continue Reading »
image-15879

Мојата чудесна земја Македонија!

“Го сакам секој милиметар од Македонија, секој дел од денот, сите годишни времиња, прекрасните бои на есента, изораните ниви покрај патот, планините на кои вее снег, езерата, иглолисните шуми, сончогледите покрај патот, полското цвеќе и уште милион нешта кои ги среќавам. Ја сакам Македонија затоа што тука се чувствувам прекрасно!” Да, ова се зборови на ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better