Tag archives for приказна

image-26704

Објаснување за мистериозното исчезнување и појавување (24)

Кога се врати назад во својата соба сфати зошто требало да се сретне со Валерија. За да не биде збунета и да биде сигурна дека навистина тој постоел, а тоа што тогаш во тој момент бил невидлив за сите останати освен за неа не можеше да се објасни за толку кратко време и затоа реши ...
Continue Reading »
image-25397

Времето и прашањата на Ветерот (3)

Времето не постоеше во неговата планета. За него сета таа временска димензија беше нешто непознато, невидено и нејасно. Што е тоа време? Зошто сите зборуваа за часови, минути, секунди? Зошто сите викаа: „ајде побрзај немаме време“ или „ајде доаѓај, време е да тргнеме“? Му беше чудно како сите тие човечки суштества се потпираат на нешто што не го ...
Continue Reading »
image-25389

Средба со градинарот (2)

Не доаѓаше ниту од Нептун, ниту од Сатурн. Доаѓаше од досега непозната планета за човештвото. Реши да ја посети Земјата и да се запознае со нејзините жители. Не знаеше што го очекува на тоа за него непознато место, и беше страшно љубопитен за конечно да се запознае со некого. Налета на еден градинар. Си помисли дека ...
Continue Reading »
image-24977

Момчето со бисерна насмевка

Момчето кое никогаш не можеше да биде видено без насмевка го нарекуваа „бисер“. Сите го обожаваа и уживаа да бидат во негово присуство без да забележат што крие неговата бисерна насмевка. Не дозволуваше да го „прочитаат“, мразејќи да објаснува што не е во ред реши тажното лице никому да не го покажува, зошто се увери дека ...
Continue Reading »
image-24278

Приказна за волшебната брада

Антоние се роди на 12 декември 2012-та во Владивосток, Русија. Главниот гинеколог го подига и подава на мајка му. „Машко е“ – ѝ вели. Оваа го зема в раце. Гласно „ААААААААааааАааааааАааааААаАа“ одекнува низ главниот хол, сѐ до Тајниот оддел за психијатрија и Трансфузиологија. „Доктореееееееее,, бебево има брадаааааааа!“ – се расплачува мајката. Докторот оди до соседната соба и се враќа со ...
Continue Reading »
1 2 7
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better