Tag archives for промоција

image-27106

Денес ќе се оддржи промоција на „Мини прирачник за поезија“ од Елена Пренџова

Промоција на „Мини прирачник за поезија“ ќе почне во 20:30ч во Кинотека на Македонија. Помотор: проф. д-р. Иван Џепароски Модераторка: Христина Ѓорѓиевска На официјалната покана за настанот на фесјбук пишува: „Дојдете да се видиме, да се подружиме, оние кои го помогнаа објавувањето на книгата да си ги подигнат примероците, останатите да си набават примероци, да си поразговараме и да ...
Continue Reading »
image-27078

Одбележување на Интернационалниот ден на поезијата со промоција на зборникот „Премин“

Здружението за развој на култура и заштита на културно наследство „Контекст-Струмица“ и школата за поезија – делегација Македонија, на 21 декември 2017 година, со почеток во 20:00 часот во просториите на кафе книжарата „Магор“ во Скопје, со промоција на е-зборникот „Премин“ и поетско читање ќе го одбележи Интернационалниот ден на Светската унија на поети. „Премин“ е ...
Continue Reading »
image-27073

Промоција на збирка афоризми „Ни лук јал, ни ќебапи мирисал“ на Горан Јанкуловски

Синоќешната промоција на збирката афоризми на Горан Јанкуловски, „Ни лук јал, ни ќебапи мирисал“ е потврда за тоа како една промоција треба да изгледа. Без многу помпа и премногу формалности и говори, посетителите имаа можност да дојдат до книгата, да добијат посвета и директно поразговараат со авторот, по познат како Стиховен Калибар. Опуштена атмосфера во која стотина гости ...
Continue Reading »
image-26873

Промоција на книгата „Живот во кутија“ на Томислав Кежаровски

„Живот во кутија“ е насловена првата книга на новинарот Томислав Кежаровски, која ќе биде промовирана во четврток (16 ноември) од 18 часот на Универзитетот ФОН. „Целта е таму некаде далеку, ама може да стасаме ако одиме кон неа по добро исцртани патеки. Мора да бидеме едни до други. Нема вакви и онакви, нема наши и ваши. ...
Continue Reading »
image-26840

Промоција на поетската збирка „Еленот слуша виножито“ од Магдалена Чапаровска

Дебитантската стихозбирка „Еленот слуша виножито” од младата поетеса Магдалена Чапаровска во издание на Издавачкиот центар „Три“ ќе ја доживее својата промоција на 15 Ноември во Менада, во 20:00 часот. Промотор на збирката ќе биде писателот и поет Стефан Марковски. Рецензентката Виолета Танчева-Златева за оваа прва поетска пројава на Чапаровска потенцира: „Иако се работи за поезија која е ...
Continue Reading »
1 2 7
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better