Tag archives for спиење

image-26120

Совети за полесно заспивање во жешките летни ноќи

  Летните температури станаа навистина високи и веќе сме влезени во портокаловата фаза. Поради жештините многу луѓе се жалат дека не можат лесно да заспијат и дека се измачуваат додека да им дојде сонот. Во статијата http://zenica.mk/2017/07/05/%D0%BA%D0%B0%D0%BA%D0%BE-%D0%B4%D0%B0-%D0%B3%D0%BE-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B5%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%BD%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BB%D0%B5%D1%82%D0%BE/, пишувавме како да се преживее летото глобално, a во овој текст акцентот е ставен за „победување“ на инсомнијата предизвикана од жешкото ...
Continue Reading »
image-9429

Природата на сонот (1 дел)

Овој четврток одлучивме да ви ги претставиме сите позначајни научни теории за сонувањето, кои ќе бидат распоредени во 8 меѓусебно поврзани статии на zenica.mk. Се надеваме овие текстови ќе го привлечат вашето внимание со оглед на тоа што нудат потенцијално објаснение на прашањето кој секој од нас барем еднаш си го поставил: „зошто сонуваме?“. Значи...   Додека ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better