Tag archives for технологија

image-27212

Ресет кој им е потребен на сите

Го знаете она чувство кога ви е доста и од луѓе, бука, гужви и галама? Мене ми е доста познато и прилично е интересна самата помисла дека на секој човек барем еднаш во животот му се случило баш тоа, да му дојде преку глава од сè и да посака да живее некаде кај што ќе ...
Continue Reading »
image-26395

Како влијае модерната технологија врз развојот на младите деца

  Сигурно секому му се случило да му даде таблет или смартфон на мало дете, само за да го држи мирно некое време. Потоа, тоа полека почнува да преминува во навика... Стручните лица предупредуваат дека таквата постапка може драстично да го забави развојот на говорот кај малите деца. Паметните телефони и таблетите кои им се даваат на ...
Continue Reading »
image-17567

Кои се Амишите? (прв дел )

Амишите се луѓе кои припаѓаат на верското движење што е едно од најконзервативните во денешницата. Основна карактеристика на Амишите е тоа што одбиваат да ја прифатат модерната технологија и нејзината практичност. Како основач се јавува Јаков Аман, движењето се појавиело во 1693 во Европа , но тогаш поголемиот дел од Амишите биле принудени, прогонувани да ...
Continue Reading »
image-15654

Технологија која овозможува телепатија и телекинеза

Благодарение на развојот на новите технологии телепатијата повеќе не е само егзотичен парапсихолошки феномен, таа полека станува реалност.     Ако досега не сте биле фан на тетовирањето, тогаш откако ќе дознаете за овој нов вид на „тетоважи“ кои ќе ви овозможат „супермоќи“ можеби и ќе го смените мислењето. Во последниве години сведоци сме на забрзан технолошки развој кој ...
Continue Reading »
image-11788

Се отвора првата светска книжарница без книги

Во градот Сан Антонио, кој се наоѓа во американската сојузна држава Тексас, до крајот на годинава треба да се отвори првата јавна книжарница без книги. „Веќе проверивме и веруваме дека никој досега не направил нешто слично“, изјави Нелсон Волф, идеен зачетник на првата светска книжарница без книги. Волф, кој по професија е судија, дошол на ваква замисла ...
Continue Reading »
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better