Tag archives for успех

image-23863

15 големи писатели кои успеале постхумно

Многумина од светот на книжевноста чии имиња историјата ги врежала со златни букви, не успеале да го понесат епитетот „книжевен великан“ за време на своите животи. Некои од нив се: 15. Херман Мелвил 14. Филип К. Дик 13. Марина Киган 12. Ана Франк 11. Ирен Немировски 10. Стиг Ларсон 9. Џефри Чосер 8. Емили Дикинсон 7. Џон Кенеди Тул 6. Силвија Плат 5. Зора Нил Хурстон 4. Хенри ...
Continue Reading »
image-23501

Успех

Постојат различни толкувања за вистинското значење на оваа толку посакувана титула.  Иако по природа е апстрактна категорија, успехот сепак е јасно видлив во аурата со која зрачи оној што го доживува. Но, вистински внимателното око ќе забележи дека во категоријата на “успешни“ се вбројуваат луѓе кои светот го направиле понесреќно место за живеење. Да, за некои, ...
Continue Reading »
image-21861

8 работи што ќе ви донесат успех во животот

Осумте работи што ќе ви донесат успех во животот се следниве: Страст – работи го она што сакаш да го работиш, не работи поради парите. Работа – напорната работа ги раздвојува просечните од надпросечните, а не среќата. Квалитет – напредувај колку што е потребно да станеш одличен во својата работа. Фокусираност – одлучи што и зошто тоа го сакаш ...
Continue Reading »
image-18870

Море

     Колкупати во животот сте стоеле таму некаде, на некој валкан тротоар или улица, лице в лице со некој локален Саше Политико кој ви тврдел дека само доколку тој посака може да го постигне истиот твој успех, за кој на тебе ти требале неколку години работа, за само неколку месеци?! Сум бил таму доволно пати. ...
Continue Reading »
image-18801

Вашиот успех е во она што сте го постигнале однатре

Кога ќе видите маса од луѓе коишто немаат вистинска среќа ниту успех, не помислувајте дека животот е создаден да биде таков. Вие можете од себе да направите сè што ќе посакате да бидете. Она што сте го постигнале однатре го определува вашиот успех. Ако внатре немате ништо, вие воопшто не сте среќни. Ако немате ништо однадвор, ...
Continue Reading »
1 2 4
Please support the site
By clicking any of these buttons you help our site to get better